Братковицький ЗЗСО І-ІІ ступенів
Сторінки

Ні, я жива, я вічно буду жити…

З нагоди дня народження видатної української письменниці 1 березня в Братковицькому ЗЗСО І-ІІст.  відбувся виховний захід під назвою «Ні, я жива, я вічно буду жити…»який підготували учні 8 класу з класним керівником Кондзьола Ю.

Зіркою такої величини для всіх українців є поетеса Леся Українка. Кожним словом, кожним променем думки, кожним болем своїм живе в душі нашого народу ця людина.

Щоб вшанувати пам’ять своєї землячки,зібралися учні, педагоги та батьки. Ведучі свята поклали до портрета Лесі Українки вінок  з колосками й калиною .До свята долучились учні 5 та 9 класів. Кланий керівник 2 класу Богуцька У.Б. разом з 2 класом підготували тпнець до інсценізації твору «Лісова пісня».Учні декламували вірші «На зеленому горбочку», «Як дитиною бувало…», «Вишеньки-черешеньки», «Давня весна», а також улюблений вірш Лесі у дитинстві про котика. Ведучі розповідали про нелегке життя письменниці, її любов до українських звичаїв, традицій до українського народу. Звучали пісні на слова Лесі , «Весна-чарівниця», «Давня весна» а також відбулася інсценізація казки «Біда навчить» і твору «Мамо, іде вже зима…».

Письменниця любила плести віночки з квітів, тому в кінці заходу учні 5-го класу сплели віночок пам’яті Лесі Українки.

Ми щороку вшановуємо українську поетесу, і щороку вона звучить по-новому – свіжо і сильно. Які правдиві слова Лесі: «Я в серці маю те, що не вмирає».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *